Gezondheidscentrum
‘s-Hertogenbosch / Engelen

Darmgezondheid

Natural Diet Coaching - praktijk voor darmgezondheid
 

                                                  Logo - green and grey 6.42.47 PM.png

Heeft u regelmatig last van buikpijn, een opgeblazen gevoel, diarree of verstopping, eczeem, hoofdpijn, concentratie -en/of leerproblemen, vermoeidheid, depressieve gevoelens, gewrichtsproblemen, PMS of overgangsklachten? Of misschien heeft u problemen om op uw ideale gewicht te blijven?

Deze klachten kunnen het gevolg zijn van een niet goed werkend spijsverteringssysteem en een verstoorde darmflora. Soms zijn het een paar kleine veranderingen in uw eetgewoonten en/of levensstijl die u bij deze problemen kunnen helpen.

Natuurlijke en gezonde voeding is cruciaal om vitaal, gezond en gelukkig te blijven. De meesten van ons weten dat voeding een bepaalde hoeveelheid vitamines, mineralen, spoorelementen, vezels, eiwitten, koolhydraten en vetten bevatten. Maar wat nog belangrijker is om te weten, is hoe het lichaam hiermee omgaat of hoe ze verwerkt worden. U bent namelijk niet alleen wat u eet, maar ook wat u verteert, opneemt, verdraagt en uitscheidt. Juist die laatste vier punten zijn erg belangrijk. Helaas gaat het hier vaak mis als u voelt dat u gebrek hebt aan vitaliteit, last hebt van (darm) klachten en/of lijdt onder onverklaarbare pijntjes. 

Wat kan ik u bieden?

Voeding & suppletie consulten: we starten met een uitgebreid onderzoek naar uw medische geschiedenis, eetgewoonten en levensstijl. We brengen uw klachten en de herkomst ervan in kaart en vervolgens wordt er een behandelplan op maat gemaakt volledig afgestemd op uw behoeften. Dit behandelplan kan bestaan uit voeding & suppletie advies, colonhydrotherapie, een detox-kuur en eventueel een keukenworkshop.

Colonhydrotherapie: colonhydrotherapie (ook wel darmspoeling genoemd) is een therapie waarbij de dikke darm met gefilterd water op lichaamstemperatuur wordt schoongespoeld. Het werkt als het nemen van een bad, maar dan van binnenuit. Door het 'baden' van de darm kan deze grondig worden ontdaan van gasvorming, gistingsprocessen (candida) en een verharde, aangekoekte laag van afvalstoffen. Goed functionerende darmen kunnen bijdragen aan een optimale fysieke en mentale gezondheid!

GAPS dieet: het GAPS (Gut & Psychology Syndrome) staat voor de relatie tussen (de verstoorde werking van) het spijsverteringssysteem en diverse lichamelijke en mentale klachten. Het protocol richt zich op drie factoren die vaak verantwoordelijk zijn voor ziekten: de lekkende darm, disbalans in de darmflora en tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Het GAPS programma bestaat uit drie elementen; het GAPS dieet, ondersteunende voedingssupplementen en ontgifting. Het is zo ontworpen dat het de darmwerking herstelt, het immuunsysteem opnieuw in balans brengt en zorgt voor een optimaal bacterieel ecosysteem  in het spijsverteringskanaal.

Detox kuren: onze darmen, nieren, lever, longen en huid spelen allemaal een grote rol in het zuiver houden van ons lichaam. Om fit en vitaal te blijven kan een ontgiftingskuur op z'n tijd een prima idee zijn. Er zijn vele manieren om te ontgiften, informeer welke het beste bij u past.

Keukenworkshops: voor individuen of kleine groepen met de focus op het realiseren van een optimale spijsvertering. In deze gezellige en leerzame workshop gaan we vooral in op de gezondheidsvoordelen van gefermenteerde voeding.

Als u meer informatie wilt kunt u bellen of mailen. U kunt ook een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten.

         Lily close up.jpg                     

contact.gif Lily Müller- Valkenberg  
adres.gif Kraanvogellaan 13, 5221 GA 's-Hertogenbosch (Engelen)
phone.gif 06-82196120
email.gif [email protected]
internet.gif www.naturaldietcoaching.com
afspraal.gif 
Maandag       10.00 - 18.00  
Dinsdag         10.00 - 18.00  
Woensdag     10.00 - 18.00  
Donderdag    10.00 - 18.00  
Vrijdag           10.00 - 18.00  
Zaterdag        10.00 - 15.00       

 Afspraken na 18.00 uur zijn ook mogelijk in overleg.

© 2020 Lage Leun. All Rights Reserved.

Powered by Fly Webservices