Gezondheidscentrum
‘s-Hertogenbosch / Engelen

Nieuws

Vanaf mei in gezondheidscentrum Lage Leun:
Opstellingen en Coaching ~ verheldering in levensvragen

Met ingang van 3 mei 2021 kun je iedere maandag tot 20.00 uur bij Opstellingen en Coaching ~ Christiane Hilgenberg terecht:

-       Als je van een lastige gewoonte af wilt.
-       Als je jezelf belemmerd, bezwaard, geblokkeerd voelt.
-       Als het niet lukt een patroon, symptoom of iets in je leven te veranderen.
-       Maar ook als je grote beslissingen moet nemen, je een moeilijke relatie tot je baas hebt of
        als je jouw verhouding tot een thema, b.v. geld, autoriteit, ontspanning en dergelijken wilt onderzoeken.

Het kan over alle thema´s gaan die het leven met zich meebrengt b.v.

 • Persoonlijke ontwikkeling 
 • Liefde
 • Relatie tot anderen
 • Opvoeden
 • Gezondheid
 • Werken
 • Ondernemen en zo voort

Door de consulten waarin wij systemisch naar jouw vraag kijken, kom jij tot meer helderheid. Er ontstaat ontspanning. Dat is de basis waarop een beweging en daardoor verandering in jouw situatie mogelijk wordt.

Wil je verder informeren, dat kan op www.chilgenberg.nl. Via mail post@chilgenberg.nl of telefonisch 06-23328946 neem je makkelijk contact op. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Afspraken zijn ook op andere dagen mogelijk en zijn naar wens live of online.

Je bent van harte welkom. Leuk als je kennis wilt maken. 

_________________________________________________________________________________

Maak gratis kennis met PRI

Dit voorjaar zijn we (mijn partner Imke Vos en ik) begonnen met het geven van gratis webinars over de verschillende emoties waar we last van kunnen hebben: angst, slecht over jezelf denken, je best doen, oordelen en boos zijn, en uitstellen en vermijden. Dit zijn overlevingsmechanismes die we als kind hebben moeten ontwikkelen om te overleven, maar die ons als volwassenen behoorlijk in de weg kunnen gaan zitten.

De webinars zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met PRI: een moderne therapeutische methode waarmee je zelf leert om uit die lastige emotionele en gedragspatronen te stappen. We leggen de basistheorie (de cirkel) uit, en laten daarmee zien waar onze emoties vandaan komen én natuurlijk wat je kunt doen om jezelf ervan los te maken.

Vanwege het animo voor deze webinars de afgelopen maanden, hebben we besloten om vóór het einde van het jaar nog één reeks webinars te geven. Daar nodigen we je bij deze van harte voor uit!

Ken je iemand in je omgeving waarvan je denkt dat diegene er mee geholpen kan zijn, stuur graag deze uitnodiging door of verwijs ze naar www.jeroenverdonk.nl of www.imkevos.nl . Op de homepage zijn alle webinars terug te vinden. 

De data voor de laatste reeks van 2020 zijn:


Zet ze vast in je agenda! Aanmelden kan via de links of via een e-mail naar; info@jeroenverdonk.nl  of info@imkevos.nl , onder vermelding van webinars waar je graag aan mee wilt doen.

Wie weet zien we elkaar binnenkort online!

Hartelijke groeten,
Jeroen Verdonk en Imke Vos

____________________________________________________________________________

Nieuwe acupuncturist in de Lage Leun

Per 1 oktober 2020 start Ivana Gutierrez in Gezondheidscentrum de Lage Leun met haar praktijk Acupunctuur voor WelZijn. Zij volgt Jeff Valkenberg als acupuncturist op.

Voor meer informatie kijk dan op www.acupunctuurvoorwelzijn.nl

_____________________________________________________________________________

Start nieuwe diëtist-leefstijlcoach per 1 juli 2020

Per 1 juli 2020 start diëtist Chantal Graafmans van praktijk "Adviesbureau Voeding & Leefstijl Ellen Kant" in Gezondheidscentrum de Lage Leun. Zij neemt het spreekuur over van diëtist Cris Immens.

Wilt u graag wat afvallen en kunt u daar hulp bij gebruiken? Heeft u te hoge bloedsuikers en wilt u weten hoe u deze met voeding en leefstijl kunt verbeteren? Of zou u juist graag wat aansterken of aankomen? Of uw conditie verbeteren bij COPD?

Bij deze en nog meer vragen, kan de diëtist-leefstijlcoach u helpen, zoals bijvoorbeeld bij:

 • Over- en ondergewicht
 • Hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte
 • Diabetes, gestoorde bloedglucose
 • Longziekten (COPD)
 • Maagdarm problemen / prikkelbare darm / lactose en/of gluten intolerantie
 • Vruchtbaarheidsproblemen
 • Voor, tijdens en na de zwangerschap
 • Voor, tijdens en na sporten
 • Tijdens de overgang
 • Kinderen en pubers (tot 18 jaar is het eigen risico niet van toepassing)

Er is vergoeding voor consulten vanuit de zorgverzekering (180 minuten per jaar, vanaf 18 jaar is het eigen risico van toepassing). Indien u Diabetes Mellitus type 2, COPD of aandoeningen op het gebied van hart- en vaatziekten heeft, dan kunt u aan uw huisarts of praktijkondersteuner vragen of u in aanmerking komt voor vergoeding via de ketenzorg. Dan is het eigen risico niet van toepassing en krijgt u ook meer uren indien dat nodig is.

Heeft u voeding- en/of leefstijlvragen en wilt u graag een afspraak maken? Bezoek dan www.voedingsadviesvlijmen.nl, stuur een e-mail naar info@voedingsadviesvlijmen.nl of bel Ellen op 06-44624781. Chantal houdt spreekuur in de Lage Leun op vrijdag. Op andere dagen (ook in de avonduren) kunt u bij ons terecht op de Maaspoort, in het centrum of de Palmboomstraat of in Vlijmen.

_________________________________________________________________________________

Uniek in de regio Den Bosch - Praktijk voor darmgezondheid

Per 15 september 2019 start Lily Valkenberg met haar "Praktijk voor Darmgezondheid" in gezondheidscentrum De Lage Leun.

Ervaring heeft Lily geleerd dat goedwerkende darmen met een gezonde darmflora de wortels tot onze gezondheid zijn. Als u regelmatig last heeft van buikpijn, diarree, verstopping, andere maag en darmklachten, chronische vermoeidheid, hoofdpijn of migraine of misschien menstruatie of overgangsklachten, gewrichtsproblemen of andere onverklaarbare klachten, zou het misschien wel eens aan uw darmgezondheid kunnen liggen.

Lily biedt het volgende aan in haar praktijk:

 • Persoonlijk voedingsadvies
 • Colonhydrotherapie
 • Detox Kuren
 • Voedselintolerantie testen
 • Ontlastingstesten
 • Darmherstel programma's

Mocht u meer informatie willen kijk dan even op www.darm-gezondheid.nl

U mag Lily ook bellen op 06 82196120

Wilt u liever een  gratis kennismakingsgesprek van 20 min.? Dan mag u mailen naar lily@darm-gezondheid.nl

_________________________________________________________________________________________________________________________

 

Vanaf februari 2019 in Gezondheidscentrum Lage Leun: PRIÒ therapie

Hallo, wij zijn Jeroen Verdonk en Imke Vos en per 1 februari zijn wij met onze praktijken gevestigd in Gezondheidscentrum Lage Leun. Graag stellen wij ons hier even aan je voor.

Nadat ik, Imke, zeven jaar gewerkt heb als projectleider in de ruimtelijke ontwikkeling bij een groot ingenieurs- en adviesbureau heb ik het roer omgegooid: ik heb een opleiding gevolgd tot counsellor en PRI-therapeut en ben in 2014 mijn eigen praktijk begonnen in Den Bosch en sinds 2018 ook in Venlo, waar ik oorspronkelijk vandaan kom.

Ik, Jeroen, heb ruim 30 jaar als (sport)fysiotherapeut gewerkt in verschillende praktijken in Den Bosch. De laatste 10 jaar heb ik mijn eigen praktijk gevoerd. Sinds ik de opleiding tot PRI therapeut volg, richt ik me meer op de emotionele kant van de fysieke klachten waarmee mensen bij mij komen.

Sinds 2012 delen wij ons leven. We wonen en werken samen in Den Bosch.

Een paar jaar geleden zijn wij elk op onze eigen manier geraakt door PRI, Past Reality Integration. Op een moment dat we vastliepen in bepaalde patronen heeft PRI ons een totaal nieuw perspectief op ons leven aangereikt. Dat heeft ons geïnspireerd om ons werk als hulpverleners te verdiepen, om zoveel mogelijk mensen ook op dit niveau te kunnen helpen. PRI brengt ons meer vervulling, meer grip op ons emotionele welzijn, verdieping in onze relatie met elkaar en met anderen, en de mogelijkheid om onszelf op persoonlijk niveau voortdurend te ontwikkelen. En dat geven we graag door aan iedereen die dat ook wil leren.

PRI is een psychologische methode die je laat zien dat het écht mogelijk is om je van je emotionele lijden te bevrijden. Het geeft je concrete tools waarmee je dat kunt doen. Het goede nieuws is dat het helemaal niet zo ingewikkeld is; iedereen kan het leren. Je krijgt zo een instrument in handen dat je de rest van je leven tevoorschijn kunt halen op elk moment dat je het nodig hebt. Je leert hoe je je hulpvraag op kunt lossen én je wordt voor de toekomst onafhankelijk van andere hulpverleners voor je eigen emotionele welzijn.

Naast therapie en coaching met PRI geven we ook regelmatig workshops. Kijk voor meer informatie op onze websites.

Wij vertellen graag meer over onze werkwijze. Kom gerust eens langs voor een gratis en vrijblijvende nadere kennismaking. 
Je bent van harte welkom!

Imke Vos
www.imkevos.nl

Jeroen Verdonk
www.jeroenverdonk.nl

 

© 2021 Lage Leun. All Rights Reserved.

Powered by Fly Webservices